måndag 22 augusti 2016

22 augusti - Kårens dag

Jag tog tunnelbanan till station Tekniska Högskolan. Därifrån gick jag till det stora gatuplanet utanför KTH Entré på KTH Campus/Valhallavägen. Jag var där eftersom för det första skulle jag träffa en person från FUNKA, KTH:s organisation för Funktionsnedsatta. Eftersom jag har AST-diagnos (tidigare Aspergers Syndrom) så bokade jag tid där för en vecka sedan. Så nu var det dags för möte. För det andra skulle vi på IN-sektionen ses på KTH Campus eftersom det var Kårens dag.

Jag kom in på mötet och fick beviljat möjlighet 50 % längre tentatid, möjlighet till mindre rum vid tenta, möjlighet att skriva på dator vid textbaserade tentor, möjlighet att spela in föreläsningar, möjlighet till mentor, möjlighet att kunna använda lässtudio på KTH Kista och möjlighet att få kurslitteraturen inläst (via inläsningsbank).
Dessa hjälpmedel behöver jag för

  • 50 % längre tentatid: Kunna känna att jag inte behöer stressa mig igenom uppgifter utan kan verkligen tänka igenom dem.
  • Mindre rum vid tenta: Jag har inget emot stora rum, men vid tenta vill jag ha det så tyst det bara går för att jag ska kunna tänka utan några problem.
  • Skriva på dator vid textbaserade tentor: Det här mera med min handstil att göra, den är inte särskilt bra. Sedan om jag kommer på något går det bättre att radera på datorn än att sudda med ett radergummi (suddgummi).
  • Spela in föreläsningar: Ibland kan jag fundera på "vad var det som föreläsaren sa då". Med hjälp av inspelning kan jag bara kolla vad som faktiskt sades.
  • Mentor (äldre KTH student som gått en kort utbildning hos funka): Ibland kan det vara svårt att organisera studierna och komma ihåg alla saker, då kan jag behöva en mentor som hjälper till med det. 
  • Lässtudio på KTH Kista: Ett rum där jag kan studera med en KTH-dator utan att störas av någon annan på KTH Kista.
  • Inläst kurslitteratur (via inläsningsbank): Ibland kan det vara svårt att bara läsa en text, då vill jag också kunna höra texten.


Efter det träffade jag Omegagruppen. Vi gick in i Kårhuset Nymble där de olika kårföreningarna gjorde reklam för sig. Jag kollade extra mycket på KNEPP - Fotografi föreningen, Datorföreningen Stacken och Osqledaren då jag tidigare läst om de olika kårföreningarna och de verkar vara intressanta. KNEPP - Fotografi föreningen är som det låter en förening för de som gillar att fotografera - vilket jag gör. Datorföreningen Stacken är till för att "vidga kunskaper och främja intresset för datorområdet" - jag vill utvidga mina kunskaper så mycket som möjligt inom datorområdet. Osqledaren - OL är en tidning av KTH:s studenter "och ska bevaka kåren och KTH men skriver även om andra saker som kan vara intressant för KTH studenter". Jag är intresserad av att skriva och fotografera, så jag ansökte att vara med. Jag är även intresserad av TTH - Teknologer Till Häst eftersom jag är intresserad av hästar, men de var inte på plats. Deras syfte är att "skapa aktiviteter och ett nätverk för rid och hästintresserade studenter".

Sedan fick vi en rundtur på KTH Campus. Därefter gick vi till Humlegården där vi repeterade nØlledansen.

Därefter gick vi till Maskinparken på KTH Campus där Quarnevalen hade arrangerat ett flertal aktiviteter. Varje nØllan fick en lapp med nio aktiviteter som var ordnade i ett rutnät 3x3. Om nØllan lyckades få tre i rad fick den ett pris. Min första aktivitet var att få en gratiskorv, teknologen som fyllde i rutan för aktiviteten "ätit gratis korv" råkade fylla i två rutor, så jag behövde bara gilla Quarnevalen på Facebook. Efter det hade jag tre i rad. Mitt pris var en deodorant. Efter det bestämde jag mig att gå hem. Kändes ganska tråkigt med alla dess aktiviteter, jag underhålls inte av sådant. Så jag åkte hem vid halv sju.

KNEPP - Fotografi Förening: http://knepp.se/

Datorföreningen Stacken: https://www.stacken.kth.se/

Osqledaren: http://osqledaren.se/

Teknolog Till Häst: http://tth.webnode.se/om-tth/

Quarnevalen: http://quarnevalen.se/

En dag fylld av gång och många intryck, som vanligt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar