torsdag 18 augusti 2016

18 augusti - Caps

Idag började dagen med tre timmars lång matematiklektion. Där gick vi igenom potenslagar och grundläggande algebraiska lagar. Sedan var det lunch. Efter lunchen var det sektions presentation. Först pratade IN-sektionens styrelse om deras ansvar. Därefter pratade utbildningsnämnden om att det är dem man kontaktar när man har åsikter om regler i utbildningen. Sedan talade Studienämnden om deras arbete att hjälpa oss framtida teknologer att redan under studietiden få en inblick i yrkeslivet. Därefter pratade Idrottsnämnden som håller bland annat innebandyträning någon gång i veckan. Sen pratade ITK som har hand om spel och filmer och liknande. Sen pratade de två klubbmästerierna - TMEIT och Qmisk om deras ansvar på pubar, gasquer men också hur vi kunde bli medlemmar i deras förening. Sen pratade Studiemiljönämnden - SMN om att det är de som lagar och fixar nya tekniska saker i Kistan. Därefter pratade Mottagnigsnämnden om ansvaret av mottagningen. Sen skulle hattnämnden börja prata. Men det var ganska svårt eftersom det inte finns någon ledning och ledaren byts väldigt ofta. Det är för att de som bär hatt är medlemmar under den tid de bär hatten på KTH Kista. När de tar av hatten är de inte längre medlemmar. Den med närvarande högst hatt på KTH Kista är ordförande, men den förlorar alltså medlmskapet när den tidigare ordföranden tar av sig sin långa hatt. Med det ville styrelsen visa att även vi nøllan själva kunde göra en nämnd.

Efter det var det fotosafari. Vi skulle ta foto på så många saker som möjligt samtidigt, baserat på ett papper med saker som gav olika poäng när vi tog foto på det. Efter det skulle vi lägga upp bilden på Instagram för att få bilden poängsatt. Vi tog en bild där ungefär 75% av sakerna på pappret var med. På återstående bilder fick vi med totalt nästan allt annat. Efter det skulle vi göra en flagga till vår nøllegrupp. Vi gjorde en drake som var formad som ett omegatecken, eftersom vi heter omega och vår maskot är Dragon, som förutom det svenska uttalet (som växten dragon) även kan vara på engelska - drake. ;)

Efter det var det "Caps-skola" INGEN och en Doq (Dokumenterare) visade oss hur en spelar Caps. Man har fötterna ca 1 dm från glas som är i en ring. Sedan sitter man i skräddarställning och kastar kapsyler i någon annan persons glas. Se vidare regler här: https://sv.wikipedia.org/wiki/Caps.

Sen hade vi Caps-pub, där Slagkryssaren sponsrade. Så en måltid var gratis samt två drycker som normalt skulle kostat max 30 kr. Jag åt maten, då kom Den Kongliga INviten fram på scen. De hälsade Slagkryssaren välkomna och gav dem en gåva, en leksaksbåt/kryssare. De sa "På återseende nØllan" och vi sa "På återseende" sedan gick de iväg. Därefter började jag spela Caps. Efter några försök märkte jag att det gick lättare att kasta på ett annat sätt än det rekommenderade. I mitt glas var vatten, så det var ingen alkohol för mig. Mitt under spelet kom Phöz, när de tagit sig till scenen ropade vi "Var hälsad Öfwerphöz". Sedan började en av medlemmarna och INGEN spela Caps på ett sådant sätt att någon kunde vinna, men Phöz gick iväg innan någon hunnit vinna. Kort därpå gick jag hem.

Imorgon verkar det inte vara särskilt mycket händelser på KTH Kista eftersom det är Osqvik på eftermiddagen och kvällen. Osqvik är THS sommarstuga i Stockholms skärgård, eller som Den Kongliga INviten säger: Konlig sommarstuga, nøllan! Men jag ska inte dit, ska vara barnvakt åt min lillasyster som är hemma själv eftersom min mamma ska vara barnvakt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar